Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

Ausztráliában élő magyar család támogatott egy árvaházat Kárpátalján

A 3,2 millió forintnak megfelelő összegből a tervek szerint új házak épülnek majd az árva gyerekeket is nevelő családoknak.
Ausztráliában élő magyar család támogatott mintegy 3,2 millió forintnak megfelelő összeggel egy árvaházat Kárpátalján - közölte Szabolcs Attila fideszes országgyűlési képviselő, a parlament nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a család örökségből származó pénzt ajánlott fel a kárpátaljai Rát település családi árvaházának, amelyet rajta keresztül juttattak el Bacskai József ungvári főkonzulhoz. A pénzből a tervek szerint új házak épülnek majd az árva gyerekeket is nevelő családoknak - tette hozzá Szabolcs Attila.

A képviselő elmondta azt is, hogy az 1956-ban Ausztráliába emigráltak közül először Pálos Istvánnal került kapcsolatba, amikor 2013-ban Budafok-Tétény polgármestereként kitűzte a székely zászlót a XXII. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalára, és kezdeményezte, hogy kövessék példáját minél több településen. Ekkor kereste meg őt ugyanis Pálos István és felesége, akik Melbourne-ben is kitűzték a székely zászlót.

A család az ő közvetítésével támogatta mintegy ezer dollárral az ungvári Drugeth gimnáziumot, hogy felújíthassanak egy magyar nyelvű osztály indításához szükséges termet. Hozzátette, Pálos István időközben több másik kárpátaljai iskolát is támogatott három másik ausztráliai magyar családdal, köztük a most az örökségét felajánló Szabó családdal együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem utazhatnak vonattal Szerbiából Magyarországra vonattal a migránsok

A szerbiai állami vasúttársaság szerint a szerelvényeket a MÁV nem akarta fogadni. Tovább olvasom