Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

Hatalmas károkat okoztak a Planetáriumban az ultrák

A Planetárium szeptember 14-ére tervezett újranyitása bizonytalan, mert a Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező után súlyosan megrongálták az épületet a rendbontók.
Bizonytalanná vált a TIT Budapesti Planetárium szeptember 14-ére tervezett újranyitása, mert a szeptember 4-i Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező után súlyosan megrongálták az épületet a rendbontók.

A mérkőzés után a rendfenntartó erők a Groupama Aréna környékéről a Népliget felé szorították vissza a rendbontókat, a parkban gyülekező többezres tömeg pedig több bejárati ajtót betörve a Planetárium tetejére és párkányára felmászva randalírozott - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az intézmény.

Közleményük szerint az ultrák szétszedték az épület lépcsőit, majd annak köveit dobálták, a biztonsági berendezéseket szétverték, a kamerákat és az antennákat használhatatlanná tették.

A garázdák hatalmas, még fel nem mérhető károkat okoztak az intézménynek, Magyarország egyetlen nagy planetáriumának - hangsúlyozták.

Mint hozzátették, a Planetárium főbejárata előtti, bejárati gyülekező terület csupa üvegszilánk, az épület oldalfalát tiltott önkényuralmi szimbólumok csúfítják. A TIT Budapesti Planetárium látogatóinak nagyobb része iskolás, akik számára ilyen állapotában nem látogatható az intézmény.

"Az őszi szezonban - karbantartás után - szeptember 14-én nyitott volna hazánk egyedülálló ismeretterjesztő intézménye. Munkatársainkkal mindent megteszünk azért, hogy a TIT Budapesti Planetárium fogadni tudja a látogató közönséget" - fogalmaztak a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra sztrájkolnak a Lufthansa pilótái

Kedden ismét sztrájkba lép a német Lufthansa légitársaság pilótáinak egy része, a hosszú távú és… Tovább olvasom