Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

Erkölcsi iránytű

JEGYZET - ˝Ha segíteni tudsz, segíts.˝
Nem hallgatnak a nagy nemzeti pengés dróthengert építő Orbán Viktorra a menekültek. Pedig a miniszterelnök – színtisztán erkölcsi okból, hiszen tudjuk, milyen morális és etikai válságot jelent számára egy nehéz döntés meghozatala, elegendő csak a földtörvényre gondolni – megüzente nekik, ne jöjjenek Európába Magyarországon keresztül. Hogy még nagyobb nyomatékot adjon szavainak, lehet, hogy szótagolva is elmondta: Ne-gyer-tek i-de! Ne!

Ám hiába minden, több száz milliós plakátkampány, több milliárd forintba kerülő gyorstelepítésű drótakadály, börtönnel, kitoloncolással való fenyegetés, színtisztán erkölcsi okból adott jó tanács – csak jönnek. És egyre többen jönnek. Megállíthatatlanul. Röszkén vasárnap estére kezelhetetlenné vált a helyzet, megtelt a hétvégén újonnan átadott, négy méter magas, pengés NATO-kerítések közé szorított láger.

A szerb–magyar határ felől folyamatosan érkeznek a vasút sín mellett kialakított gyűjtőpontra a menekültek. Vasárnap azt írta egy hírportál, hogy 18 perc alatt több mint 250 migránst állítottak meg a rendőrök. Aki asztal mögül, meleg szobából, irodából, esetleg tengerparti nyaralásáról osztja az észt menekültügyben, elképzelni sem tudja, mi zajlik Röszkén.

Urak! Fel kellene már kapni újra azt a gumicsizmát, és tenni egy sétát a határon. Most nem a mórahalmi homokban, hanem a Horgos–Röszke vasútvonal mellett. Karon kellene fogni bíboros uramat is, akit helyre tett a főnöke, akinek nagyon rendben van az erkölcsi iránytűje. Ferenc azt ismételgeti már hónapok óta, ha segíteni tudsz, akkor segíts. Nem olyan bonyolult ez, mégsem hallották meg a magyarországi történelmi egyházak vezetői.

Véget kellene már vetni a gyűlöletkampánynak, mert csak nehezebb napok jönnek. Kollégám tegnap kora délután már azt írta, tarthatatlan a helyzet Röszkénél.

Ideje van a szeretetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyagyújtók

˝Közös bennük, hogy nem félnek.˝ Tovább olvasom