Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

8 hónapos magzatát kellene elvetetnie, hogy ne rúgják ki a férjét

A 8 hónapja várandós kínai nőnek választani kell, hogy vállalja-e második gyermekét, vagy kockáztatja, hogy rendőr férje elveszíti az állását.
Kínai sajtóbeszámolók szerint hatalmas a nyomás a Csen nevű 41 éves kismamán. Azzal fenyegetik a Jünnan tartományban élő családot, hogy a férj, aki rendőrként dolgozik, a második gyerek megszületésével elveszíti az állását és a pártból is kizárják. Csent nem csak a férje igyekszik rávenni az abortuszra, de az utóbbi időben kollégái is többször felkeresték emiatt. A kórházban azt igyekeznek elhitetni vele, hogy kora miatt talán nem is lesz egészséges az újszülött.

A nő újságíróknak elmondta, első gyermekük 11 éves, új, váratlan terhességét ajándéknak tekintette.

Kínában tavaly ismét lazítottak a korábbi egykepolitikán és elvben azoknak a családoknak is engedélyezték a második gyerek vállalását, amelyekben csak az egyik szülő egyke. A pár nem esik bele a kedvezményezett kategóriákba. Köztudomású az is, hogy az állami, kormányzati apparátusi alkalmazottak, káderek esetében a szabályokat szigorúbban betartatják.

Az online média szerint a házaspár ismerősei és ismeretlenek is igyekeznek felmentést kérni a hatóságoktól a párnak a nő előrehaladott terhességére tekintettel. Olyanok is akadtak, akik állást ajánlottak a családfőnek. A legutóbbi hírek szerint azonban Csen hajlik rá, hogy műtétnek vesse alá magát.

Az elmúlt 3 és fél évtizedben, vagyis a családtervezési politika bevezetése óta számos kényszerabortuszt, valamint - szülői akaratból - szelektív abortuszt hajtottak végre nőkön a születésszabályozási politika vadhajtásaként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkal drágább lett az áram Ukrajnában

Szeptember 1-jétől jelentősen, csaknem 20 százalékkal emelték Ukrajnában a lakossági áramfogyasztás… Tovább olvasom