Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

12 dühös ember - utoljára

Szeged - A szegedi teátrum és az egyetem közös sikerprodukcióját, Reginald Rose 12 dühös ember című drámáját az SZTE 20. Őszi Kulturális Fesztiváljának részeként október 12-én, hétfőn és 13-án, kedden 19 órai kezdettel a kisszínházban játsszák utoljára.
A két előadásra a színház jegyirodájában már lehet jegyet váltani. A Barnák László rendezésében tavaly ősszel bemutatott világsikerű drámát nagy érdeklődés mellett játszották Szegeden, majd négy alkalommal Budapesten, a Játékszínben is pótszékes telt házak előtt vendégszerepeltek vele. A Fekete Gizi színművész kivételével csupa civilekből, bírókból, ügyészekből, ügyvédekből, egyetemi hallgatókból és oktatókból álló alkalmi társulat minden alkalommal zajos közönségsikert aratott.

A Játékszínbe Darák Péter, a Kúria elnöke és a Magyar Ügyvédi Kamara vezetése is elment megnézni a példaértékűnek nevezett produkciót. Májusban az évad közönségsikerének járó Dömötör-díjat is a produkció alkotóinak és szereplőinek ítélte oda a díj társadalmi kuratóriuma. Az előadást több mint hatezer néző látta Szegeden és a Játékszínben; nemcsak a közönség, hanem a kritika is egyértelmű elismeréssel fogadta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anita, a paprikatörténelem szerelmese

A röszkei Molnár Anita, a Paprikamolnár Kft. iroda- és múzeumvezetője. Tovább olvasom