Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

Amit nem loptak el

Lebontották a kerítést Szegeden a sándorfalvi út melletti egykori autóvezető-tanpálya körül. Kik? Valószínűleg ugyanazok, akik már elhordtak onnan minden értéket.
A pályát a hetvenes években társadalmi munkában építették a gépjárművezető-oktatók. A rendszerváltás után is együtt használták az autósiskolák, majd – mert jó ötletnek tűnt – a megyei önkormányzatnak adták, és tovább használták, jelképes bérleti díjért. A kétezres évek közepén a megye új vezetése rádöbbent, hogy ez a díj nem piaci alapú. 2011-ben a havi 315 ezerről 330 ezerre emelte volna, erre az autósiskolák elköszöntek. A kapura lakat került. A megye vagyonával együtt ezt is államosították, azóta kezelte központ, főigazgatóság, vagyonkezelő zrt. – továbbá mindenki, aki nem szégyellte. A drágább fémek tűntek el leghamarabb, hajléktalanok költöztek a kis házba, amely utóbb porig égett. Tavaly azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a terület elkelt, az állam a vevővel tárgyal. Végül a kerítést is elhordták.

A pálya aszfaltja még megvan, és a kapun be lehet menni akár kamionnal is. Szerda délután ötkor odabenn az egyik szegedi autósiskola kocsija gyakorolt. Elindulás, megállás, kanyar jobbra, balra. Messze voltam, amikor kifordult és elment, azt sem tudtam kivenni, férfi vagy nő ül az anyósülésen. Mégis jó volt látni hosszú idő után valakit, akit nem a haszon reménye vitt oda, hanem a szíve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt PP dfs f

Teszt PP dfs f
Tovább olvasom