Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

Időt nyertek Biharváriék

Szabó Bálint tegnap délután 4 órára hirdetett meg békés demonstrációt a ház elé, amelyet a Szegedi Rendőrkapitányság tudomásul vett. A Biharvári házaspár az utcán várta, mi fog történni. Ott volt másik két lakás tulajdonosa is, valamint szomszédok, járókelők, szimpatizánsok, érdekvédők. Két végrehajtó, Szabó Tamás ügyvéd, újságírók és 4 érdeklődő, egyikük állítólag 400 kilométert utazott, hogy megnézhesse a 8 és fél millió forintért meghirdetett lakást. Innen indulna a licit, holott Biharvá-
riék már 2009-ben 20 milliót adtak érte. A Bakay Nándor 17.-ből egy ugyanilyen kálvá-
riát járó lakó, Solymosi Lajosné elmondta, szolidaritásból jöttek el.
Mi a lehetséges folytatás? Szabó Bálint arra kéri Heintz Wiednert, a Raiffeisen Bank vezérigazgatóját, valamint a pénzintézetet képviselő Szabó Tamás ügyvédet, hogy ezt az eljárást egészen addig függesszék fel, amíg az építési vállalkozó, Lengyel Gábor 16 ingatlanánál nem folytatják le a végrehajtást. Választ szerdára vár. Kér-
te azokat az érdeklődőket,
akik megjelentek a szemlén, hogy álljanak el a licittől, és ne tegyék ki magukat egy esetleges jövőbeni jogi eljárásnak.
– Nekem kell koldusbotra jutni, amikor kifizettem a lakást? Volt egy magánházunk, aminek az árán ideköltöztünk. Nincs egy vasam se, csak a nyomorúságom és a rokkantellátásom, amíg azt is el nem veszik – fakadt ki Biharvári Gyuláné.

Sátortábor
a bankfiókban
– Amennyiben a Raiffeisen bank ragaszkodik a Korondi utcai lakások végráhajtásához, csütörtökön sátortábort hirdetek a pénzintézet szegedi fiókjaiba. Hogy érezzék meg, milyen az, ha valaki jogtalanul bemegy oda, ahol semmi keresnivalója – mondta Szabó Bálint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitörtek a migránsok Röszkén, lezárták az M5-ös autópályát, páncélba öltözött rendőrök a Domaszéki úton

Kitörtek a migránsok Röszkén, lezárták az M5-ös autópályát, páncélba öltözött rendőrök a Domaszéki úton
Lezárták a rendőrök az M5-ös autópályát Röszke és Petőfiszállás között. Több száz migráns gyalogol… Tovább olvasom