Délmagyar logó

2018. 10. 20. szombat - Vendel Még több cikk.

nagyon hosszú cikk

Csütörtök
 


13.15 - Merre menjek, ha egy kis csendet szeretnék?

Sopron rengeteg programmal, kedvezménnyel és élménnyel várja a látogatókat a fesztivál alatt. Több étterem speciális VOLT- étlappal, menüvel, akciós árakkal készült. A VOLT minden napján 11-15 óráig megnyílik a múzeum belső kertje a Fő téren, kiváló hely hideg limonádés, nyugis ejtőzésre, hozzá naponta egy-egy lightos kultúrprogramot is kínálnak.

A Bringázz Sopron Egyesület mindenkit vár egy mókás és játékos városi felfedezőtúrára. Ha pedig még nem VOLTak a Tűztoronyban, most különösen érdemes: fesztiválos karszalag bemutatásával a jegy ára csak 400 forint.Traktor buli is indul a környező szőlőkbe, minden nap délután fél 2-kor és fél 4-kor, a traktorra előzetesen regisztrálni kell a Taschner borozóban, a Poncihter negyedben. A programokról további részletek ide kattintva.

 


A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön a Fesztivál külső helyszíneként is szerepel. Előzetes kiválasztás alapján azokat a látogatókat, akik már betöltötték a 14. életévüket (nem állnak alkohol, vagy egyéb bódítószer hatása alatt) és kedvet éreznek az Intézet megtekintéséhez, „rabomobillal" Sopronkőhidára szállítják, ahol egy 45 perces bűnmegelőzési látogatás keretében testközelből is megismerhetik az intézetet.

Minden nap 8:30 és 10:30 -kor indul a rabomobil. Előzetes regisztráció a Börtön sátránál a civil zónában

Fotók az elnöki első napról:

12.20 - A Telekom Nagyszínpadon ma Majka & Curtis kezd 4 órától, őket követi az amerikai Skillet. Este 9-kor jön az egyik legnagyobb név: Wiz Khalifa, utána a szintén nagyon várt Axwell- Ingrosso svéd dj páros. Az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpadon 5 órától az Irie Maffia zenél, majd érkezik az óriási közönségkedvenc Halott Pénz, utánuk a Punnany Massif. A Jana színpadon 2-től kezdődnek a koncertek, fellép itt ma Odett, a Odett, a Cloud 9+ , a Deák Bill Blues Band, a Péterfy Bori & Love Band és a Beatrice is. A Poncichter Negyedben fél 8-tól Európa Kiadó, majd Ocho Macho.

12.08 - Lemerült a mobilod?

Ha a mobil, fényképezőgép töltésére van szükség, az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpad mellett található egy értékmegőrző: kis, zárható rekeszeiben konnektorok vannak. Így egyszerre tölthető az eszköz, és biztonságban is van, míg tulajdonosa egy-egy zúzósabb koncerten csápol. A pultban ülő, nagyon segítőkész fiataloktól megtudtuk: 3 órára 300 forint a szolgáltatás ára.
 
Csütörtök2.37 - Elnöki estet hagytunk magunk mögött: hatalmas bulit rendezett a Wellhello, Diaz becslése szerint 20 ezren is lehettünk a küzdőtéren, olyan nagy tömeget látott a színpadról.

 
 
Mielőtt elhangzott volna a VOLT himnusza - az Emlékszem, Sopronban! című sláger - ,  a fesztivál főszervezői érkeztek a nagyszínpadra és felkonferáltak egy ˝igazi elnököt˝: Fodor Tamás polgármestert, aki Fluor Tomi és Diaz duóját polgármesteri elismerő oklevéllel díjazta. A fiúk az elismerést Sopron hírnevének népszerűsítéséért vehették át, rögtön el is helyezték a bekeretezett oklevelet a hangfalak előtt, a színpad közepén. A zenekar egyébként bemutatta új dalát, a Strand fesztivál himnuszát, aminek címe: Balatoni nyár. Jól sikerült a KFT slágerének feldolgozása.

 

 
 
 
VOLT Fesztivál 2016 - 1.nap
  
 
A Wellhello bulija kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgatott: nagyon sok gyermeket láttunk a közönség soraiban, akik a késői időpontban is végigtombolták a koncertet, de a nyugdíjas korosztály képviselői sem maradtak otthon. Előttünk is állt egy néni, pontosabban nem csak állt, ő is élvezte a zenét és a legjobb pillanatokról felvételt készített a telefonjával. A VOLT tehát mindenkié, jöjjenek bulizni! :)

 
 
Ma érkezik két nagy név: Wiz Khalifa és az Axwell-Ingrosso páros is.

Szerda16.01 - Mit és mennyiért ihatunk, ehetünk?

 

A csapolt sört 490 forintért mérik, a dobozos 600 forintba kerül, ha valaki ízesített sörre vágyik (van ilyen?!), 370 forintért vehet.A bor decije 400 forint, ennek megfelelően kisfröccsöt 460 forintért, nagyfröccsöt 860-ért, hosszúlépést 520 forintért ihatunk. Idén is nagyon népszerű a Humbák Művek standja, legalább három sarkon állítottak meg minket, hogy hol találják az egyetlen és igazi, leihatatlan Tibi atya fröccseit.A pálinkaházak széles kínálatát és árait nehéz lenne felsorolni, a legolcsóbbat 4 cl 950 forintért ihattunk, onnantól felfelé mennek az árak. A Fény 1100 forint. S hogy ne csak alkoholos italokat említsünk: szénsavmentes ásványvizet 300 forintért vehetünk, jégkását 990-ért, a Poncichter negyedben pedig 550 a bodzaszörp.
 


 
 
 
Galéria kép
 


Aki nemcsak szomjas, hanem éhes is, tényleg rengeteg hely közül választhat: a street food legjobbjaitól a kínai konyhán át a különböző halételekig. A hamburgerek átlagosan 1050-től kezdődnek, de az árak elmehetnek 1790-ig is, gyros tálat 1600 forintért, pizzaszeletet 700 forintért, sajtos-tejfölös lángost 1100 forintért, hasábkrumplit ketchuppal 700 forintért kaphatunk.  A hot-dog 750, a zsíroskenyér 500, a tepertős kenyér 600 forint, vagy ehetünk sós, tarjás palacsintát is 1390 forintért.
 

15.30  - Zene van, béke van, szeretet van

 
 Mielőtt ma újra belevetnénk magunkat az őrületbe, tekintsünk vissza a nulladik napra:Ha nyár, akkor VOLT - ötödik éve, megszakítás nélkül, fix pontként szerepel a naptárunkban a fesztivál. Jól emlékszem a számomra első, 2011-es nulladik napra és egészen biztos, hogy a tegnapit még annál tovább is emlegetni fogom. (S most nem a beléptetési problémára gondolok, arról lentebb írtunk.)Arról van szó, amit a díjátadó gála alatt Csilla barátnőm próbált szavakba önteni: úgy éreztük magunkat, mint valami népünnepélyen, de a mindenféle látványos attrakciók mellett igazán az számít: zene van, béke van, szeretet van. Hogy jó helyen vagyunk, hogy öt napig most elfelejtjük a világ dolgait.Leszámítva az EB-t.Mert a fociláz a Lővér-kempingen belül is él, de ami igazán élteti, az a magyarok szereplése, akkor is, ha már nem vagyunk versenyben. A legtöbbet énekelt dal egészen biztosan a Soho Party slágere volt, a nagyszínpad előtt is többször rákezdett a tömeg: Az éjjel soha nem érhet véget... Vagy csak úgy pillanatokra, amikor éppen nem volt semmi hallgatni és látnivaló a színpadon, a semmiből felzúgott a Ria-Ria-Hungária, vagy a Szép volt, fiúk!". A díjátadók és a fellépők is tudták, mit kell mondani, ha nagy üdvrivalgást szerettek volna hallani a közönségtől: szóba hozni a focit, a magyar válogatottat.De ne menjünk el amellett, hogy milyen profi és színvonalas gálát ˝varázsoltak˝ nekünk a nagyszínpadra, és nemcsak a látványelemekre gondolok. Hanem az egész műsor felépítésére, a hazai popvilág legjobbjainak tündöklésére, így Rúzsa Magdi kristálytiszta hangjára, a Quimby-tombolásra, a Szabó Balázs Bandájára - a dalukra lélegzetállítóan táncoló párra -, a Halott Pénz, Wellhello-őrületre - amitől mi is annyira felpörögtünk, hogy a kordonoknál ˝pacsira˝ nyújtottuk a kezünket Fluor Tomiéknak, vagy Kis Grófo bulijára.
 


 
 
 
Galéria kép
 


Gratulálunk a díjazottaknak és a jelölteknek. (Teljes lista alább.) Fehérvári Gábor Alfrédot, azaz Freddie-t az Év felfedezettjének választották, megosztva a kapta a díjat a Fran Palermo együttessel. Freddie és zenekara a győri énekes első VOLTos fellépésén délután fél 6-kor a Samsung Galaxy teraszon kezdett,  ami elég gyorsan elég kicsinek bizonyult: rengetegen kintről követték a bulit. Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese is ott volt a koncerten és láthatóan tetszett neki, amit hallott. A nulladik napon a zseniális Ella Eyre is koncertet adott. Éjféltől pedig Ákos érkezett az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpadra. A hatalmas buli végén, - ahol tökéletes hangszerelésben szóltak dalok -,  magyar labdarúgó-válogatott mezben jött fel elbúcsúzni Ákos. A koncerten nem hagyta szó nélkül, hogy a tavaly decemberi történések után, amikor addigi főtámogatója, a Telekom is szerződést bontott vele -,  most az Év koncertjének járó díjat pont Telekom Nagyszínpadnál vehette át... Azt mondta, őt tavaly a közönség állította talpra, akik egyfajta szimpátiatüntetésként egymást követő napokon kétszer is megtöltötték a Papp László Sportarénát.12.00 - Káosz a beléptetésnél, elnézést kért a VOLT˝A VOLT Fesztivál nulladik napján debütált az új  beléptetési rendszer,  amit a látogatók és a fesztivál biztonságának növelése érdekében vezettek be a rendezvényen. Az új rendszer  technológiai problémái és a VOLT-on rekordnak számító bérletes-szám együtt okozta a lassú bejutást, de mivel a bérletesek jelentős része már  felvette a karszalagját és bent van a fesztivál területén,  illetve a technikai problémát is orvosolták, gördülékenyebb bejutással számolhatnak majd a következő napokban érkező fesztiválozók. A szervezők kérik  látogatókat, hogy figyeljék a bejáratnál elhelyezett új kiírásokat,  a szervezők kéréseit , személyi igazolványt pedig minden esetben hozzanak magukkal. A nulladik napi fennakadásért elnézést kérnek és köszönik a türelmet és a fegyelmezettséget, amit a fesztiválozók részéről tapasztaltak˝ - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Vető Viktória sajtófőnök.A nulladik napon ugyanis rengeteg panasz érkezett arra, hogy órákat álltak sorban a látogatók a kapuknál késő este, miután az új beléptetési rendszer megadta magát. Sokan lemaradtak az aznapi koncertekről, feladták a sorban állást és hazamentek. "A beengedés menete hihetetlenül lassú. Nagyjából félóránként lehet egyet előre lépni. Káosz a köbön, négy órája állunk sorba." A beléptetés katasztrofális, hét órakor érkeztünk és az összes koncertről lemaradtunk." "Nyolckor álltam be a sorba, negyed tizenkettőkor jutottam be. Az egésznek a diszkrét bája, hogy pontosan akkor adta meg magát a rendszer, mikor végre sorra kerültem.." - ilyen és ehhez hasonló kommenteket írtak a fesztivál hivatalos Facebook-odalára a csalódott fesztiválozók.10.30 - Képeink a nulladik napról, beszámoló hamarosan:
   


04.30 - Hajnali fél 5 - most értünk a szállásunkra a Lővér-kempingből. A nulladik nap után!!! Elképesztően jól sikerült a nyitány, amint fogalmazásképes állapotban leszünk, jelentkezünk a beszámolóval. (Az éjjel soha nem érhet véget - mindenhonnan ezt hallani a Volton is, éltették a magyar válogatottat.)
 
 
 
 


 
 
 
VOLT Fesztivál 2016 - Petőfi díjátadó
 Addig is, a díjazottak:A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte az első ízben meghirdetett Petőfi Zenei Díjat kedden este Sopronban. A Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján tartott gálán mások mellett Rúzsa Magdit és Ákost is díjazták. A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át.Az év dala a Halott Pénz Darabokra törted a szívem című száma lett, Az év együttese ugyancsak a Halott Pénz, Az év női előadója Rúzsa Magdi, Az év férfi előadója Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) lett. Az év videoklipje elismerést a Wellhello és Halott Pénz kapta az Emlékszem, Sopronban című közös dalért, Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie lett, Az év dj-jének Karanyit választották, Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat Ákos kapta tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vett át Bereményi Géza. A díjat a Petőfi Rádió alapította a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek.A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll. A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből,  zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon, majd a szakmai testület is újra voksolt. A 150 perces showműsorban fellépett a belga Lost Frequencies, a hazai színtérről a Punnany Massif, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája Julie Rens belga énekesnővel, Lotfi Begi, ByeAlex és Mező Misi, Kis Grófo, Rúzsa Magdi, Ákos és Marge, a Halott Pénz, a Quimby, valamint a Wellhello.  

Kedd
 

16.00 - Végre itt vagyunk! - Bejártuk a fesztivál területét:


Kezdjük a legfontosabbal: idén is két nagyszínpadja van a VOLT-nak, amiken ˝vetésforgó rendszerben˝  játszanak a zenekarok. Azonban a színpadok most nem egymással szemben helyezkednek el, mint tavaly, hanem a Telekom Nagyszínpadot elforgatták oda, ahol korábban a VIP sátor állt. Így a küzdőtér megnövekedett: már 30 ezren tombolhatnak a színpad előtt a koncerteken.


 
 
 
VOLT Feszt nulladik nap - Megjöttek ám
 

A Telekom Nagyszínpadon ma a Petőfi Zenei Díj ceremóniája adja meg az alaphangulatot. Később a nemzetközi nagyágyúk közül erre a színpadra érkezik majd az Iron Maiden, a Prodigy, az Axwell-Ingrosso páros, Wiz Khalifa, Slayer és Paul Kalkbrenner is. Az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpad programjait ma este Ákos nyitja és itt lépnek fel a javarészt legnagyobb tömegeket vonzó hazaiak, így a VOLT himnuszát szerző Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Magna Cum Laude, a Brains vagy az Irie Maffia - és még sokan mások. A Jana Színpad a legmenőbb hazai bandáknak ad helyet, csak néhány a sorban:Hősök, The Biebers, Margaret Island, Kelemen Kabátban, Belga...A Telekom Téren a zeneszeretők mellett a sportrajongók is jól járnak, ugyanis a koncertek között (lesz itt GusGus, Alle Farben, Karányi lemezbemutató, Metzker Viki, és még sorolhatnánk..) itt követhetik a fesztiválozók a foci EB eseményeit is.A népszerű Sopron Színpad - Heti Válasz Borfesztivál + Poncichter Negyed idén nagyobb lett, a színpad előtti küzdőtéren is többen bulizhatnak, ide érkezik majd a Bikini, a Kaukázus de Kis Grófo is.A kedd délutáni helyszíni bejáráson a szervezők közölték: a magas, 150 ezres látogatószámot az mutatja, hogy péntekre, amikor a  nagyszínpadon az Iron Maiden ad koncertet, minden napijegy elfogyott és már bérletet sem lehet kapni a rendezvényre. A  fesztiválon tavaly 123 ezren buliztak, amellyel akkor is rekordot  döntöttek.    

    

A fesztivál főszervezői elmondták, hogy főként Franciaországból, Németországból,  Ausztriából és Szlovákiából érkeznek a külföldi vendégek, bár  akadnak tengeren túli látogatói is a VOLT fesztiválnak. 

 
 
 
VOLT Feszt nulladik nap - Írd meg milyen címen. Fotók: Magasi Dávid
 

Fedezzéket fel Sopront is!Lobenwein Norbert a kisalfold.hu-nak elárulta, már közel fél éve a ma esti Petőfi Zenei Díj gáláján dolgozik, így ő azt várja a leginkább, míg Fülöp Zoltán a Nagy-Szín-Pad győztes Bohemian Betyars buliját és az Iron Maiden koncertjét említette, de mindketten az összes programra, előadóra kíváncsiak.A bejáráson Fodor Tamás, Sopron polgármestere elmondta, a város is több szolgáltatással várja a fesztiválozókat idén.(Erről részletek hamarosan.) Reméli, hogy sokan közülük felfedezik majd a város értékeit is, mert Sopron a fejlesztéseknek köszönhetően eddig még nem látott arcát mutathatja meg a vendégeknek.A polgármester a város hírnevének népszerűsítéséért a Wellhellot és Halott Pénzt Emlékszem, Sopronban című dalukért polgármesteri elismerő oklevéllel díjazza az előbbi együttes szerdai koncertjén. Fodor Tamás a kisalfold.hu-nak elmondta, nagyon tetszik neki a dal, majd kérdésünkre elárulta azt is: a Poncichter Negyedbe biztosan kilátogat majd, ahol a helyi zenekarok is szerepet kapnak. A többi, nagyszínpados koncertek azonban kevésbé tartoznak a zenei világába, mosolyogva elárulta, ő anno még Beatlest és Bee Geest hallgatott.

 

A VOLT számokbanTizenöt hektáron, több száz ember napokon át tartó munkájával épült fel a VOLT. Összesen 2000 négyzetméternyi színpad, ebből a két legnagyobb: a Telekom Nagyszínpad (100 tonna, 16 méter magas, mintegy 1000 négyzetméteres), az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpad (60 tonna, 14 méter magas, 800 négyzetméter a területe). Egyéb monumentális építmények is felbukkannak a VOLT-on: 18 méter magas HC torony, 32 méter átmérőjű óriáskerék, a Sopron Eye.A Telekom Volt Fesztiválon a látogatóknak 500 WC “áll szolgálatba", köztük több speciális, a mozgáskorlátozottak részére, és lesz több mint 150 tusoló. A fesztiválozókra 400 fős biztonsági szolgálat ügyel és 200 fős egészségügyi bázis segít, ha baj van.
A nemzetközi sztárok kívánságaiVan, akinek organikus termesztésből származó gyümölcsök, és van, akinek a helyi fürdőbe vezető útvonal áll a nemzetközi sztárok kívánságlistáján. A zöldség, gyümölcs tea, humusz reggeli mellé még a helyi erdő sétautjai felől érdeklődnek. Egy kiváló DJ szabályozható fényerejű, narancsfényű lámpát kér egy kellemes hangulatú öltözőbe, neont semmi esetre sem. A fellépés után jöhet két hamburger ketchuppal és különböző szószokkal, mellé villa és kés. Az italkérések az idén is változatosak: van zenekar, amelyik csak palackozott forrásvizet kér, van, aki nagy üveg Bombay Sapphire Gint, Ciroc Vodkát, Hennessy konyakot és Perrier Jouet pezsgőt. Emellett a listán még 10 doboz, meghatározott márkájú óvszer is található… A VOLT egyik legnagyobb DJ duója minden áron egy bizonyos Pesti szállodában akar lakni, viszont szeretnének 10 darab felbélyegzett soproni képeslapot kapni. A fesztivál legnagyobb durranása Bécsben száll meg, kértek 12 öltözőt, 2 masszázsszobát, egy gardróbszobát és egy videószobát is és vagy 200 törölközőt. Az ételek mellé pedig saját márkás sörüket innák - Iron Maiden TrooperAle -  legszívesebben. Egy másik kemény csapat meghatározza az öltöző hőmérsékletét is – “ennek a szobának nagyon sötétnek és hidegnek kell lennie (68 degrees Fahrenheit / 20 degrees Celsius)" – írják. De vannak szerény Dj-k is: kell neki 5 db felbélyegzett helyi képeslap, egy csomag Haribo Gummy Bears cukor és “1x picture or postcard of a local hero" – legyen bárki is az.10.00 - A VOLT bejárata előtt már most hosszú sorokban várakoznak a fesztiválra érkezők, akik szeretnének minél jobb helyet találni a sátraiknak. Sokan árnyékos helyre húzódtak:

 
Fotó: Tudósító/Bauer Szilvia
Fotó: Tudósító/Bauer Szilvia

 

 
Fotó: Tudósító/Bauer Szilvia
Fotó: Tudósító/Bauer Szilvia
 
Ha nem lehetsz itt, még láthatod a VOLT fesztivál 0. napját!Ma este kiderül, hogy a szakmai és a közönségszavazatok alapján ki kapja az év dala, az év együttese, az év női előadója, az év férfi előadója, az év felfedezettje, az év koncertje és az év DJ-je díjat.A közmédia elhozza a nagyszabású showműsort azoknak, akik nem tudják a helyszínről követni a Telekom VOLT Fesztivál 0. napján a Petőfi Zenei Díj eseményeit: 20:30-tól a Petőfi TV, Duna World és a Petőfi Rádió élőben közvetíti a gálát. A labdarúgó Európa-bajnokság szünnapja miatt pedig még kapcsolgatni sem kell a csatornák között, így biztosan senki nem marad le két és fél órás show legjobb pillanatairól. A Petőfi Zenei Díjon különleges produkciókkal lép színpadra Ákos, ByeAlex, a Halott Pénz, Kis Grófo, Lotfi Begi, a Margaret Island, Mező Misi, a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Szabó Balázs Bandája valamint a Wellhello. A Petőfin gyakran játszott nemzetközi sztárok közül a holland Lost Frequencies, valamint a brit Wilkinson és Ella Eyre szerepel a gála programjában, utóbbi két sztár a show után nagykoncerttel várja a VOLT közönségét. A több kategóriában is jelölt Ákos szintén nagykoncertet ad ugyanezen az estén.Te is ott lehetsz a VOLT-on – Petőfi Zenei Díj élőben június 28-án 20:30-tól a Petőfi TV-n, a Duna World-ön, a Petőfi Rádión és online a mediaklikk.hu-n!
 

 

 

Hétfő


Megérkeztünk Sopronba, sőt, már a Lővér kempingben is jártunk, ahol kiváltottuk a Press karszalagunkat. Mutatjuk az idei dizájnt.


 
 

 

 
Igazolvány ne maradjon otthon!A VOLT-on egy új check-in folyamatot vezetnek be a szervezők, nagyon fontos, hogy senki ne hagyja otthon a személyi igazolványát vagy útlevelét. A bejáratnál - amikor a jegyüket, bérletüket karszalagra cserélik a látogatók - egy ID szkenner beolvassa az okmányokat, ezután kapja meg a vendég a nevesített karszalagot, amit rögtön fel is csatolnak a kezére. További részletek az új check-inről itt >>


 
A VOLT Térképe
A VOLT Térképe
 


Van, aki már egy éve vágja a centit a keddi nyitónapig: Rónai Péter Budapestről érkezik a VOLT-ra, a szállását már tavaly nyáron lefoglalta Sopronban. ˝Két éve életem legnagyobb fesztiválélményét adta a VOLT, aztán sajnos egy buli kimaradt, de az ideire  már novemberben megvettem a bérletem. A legjobban várt koncertek a a High Contrast, a Brains, és természetesen az Iron Maiden, de érdekel sok másik fellépő is, minden fesztiválon szeretek meg új bandákat - fogalmazott a kisalfold.hu-nak Péter.A jánossomorjai Öreg Andrea is tavaly ősszel lett bérlettulajdonos, neki azonban ez lesz az első fesztiválja. "Non-stop koncertek, számtalan program: biztos, hogy hatalmas buli a VOLT,  többen  is ajánlották már. Az élmények, a hangulat miatt várom igazán, nem egy konkrét előadó vonz. A bérletet is akkor vettük meg, amikor még csak egy-két nevet ismerhettünk" - hallhattuk Andit.
Európa legjobb közepes méretű fesztiváljára idén rekordszámú, 150 ezer látogatót várnak. A VOLT  történetében először fordult elő, hogy már egy héttel a kapunyitás előtt minden bérlet elkelt, a péntek pedig már most teltházas - a többi napra még lehet napijegyet kapni.
 
 
Fotó: Magasi Dávid
 
A keddi nyitónapon első alkalommal adják át a Petőfi Rádió zenei díjait.Elismerésben részesül a legjobb zenekar, dal, koncert, férfi- és női énekes, az év videóklipje, felfedezettje és dj-je. A nagyszabású gálát élőben közvetíti a Duna World, a Petőfi Rádió és a petofilve.hu-n is követhető lesz. Az eseményen a hazai popzenei világ legjobbjai szerepelnek, különleges produkciókkal. Érkezik Wellhello, a Halott Pénz, Lotfi Begi, a Margaret Island, de fellép Mező Misi, a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi és a Szabó Balázs Bandája is. Táncosokból sem lesz hiány, összesen ötvenen készülnek hetek óta a nagy show-ra. Az esemény sztárvendége a belga Lost Frequencies, a gála után pedig nagykoncertet ad Ella Eyre, Wilkinson és Ákos. A különleges látványról egy teljes kamionnyi pirotechnika, konfettiágyú és más eszközök gondoskodnak.A kedd részletes programja ide kattintva érhető el. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

próba

In quam mi, consequat id gravida in, fringilla commodo eros. Tovább olvasom