Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső Még több cikk.

Fekete babát szült a fehér nő, nem perelheti a spermabankot

Az anya a spermabankot többek között azzal vádolta, hogy megszegte a garanciális kötelezettségeit és 50 ezer dollárkártérítést követelt.

Elutasította a bíróság egy fekete kislányt szült fehér amerikai nő spermabank ellen benyújtott keresetét.

A The Washington Post című amerikai napilap arról számolt be, hogy a nő mesterséges megtermékenyítést követően sötétbőrű kislányt hozott világra. A kis Payton már hároméves.

Az anya a spermabankot többek között azzal vádolta, hogy megszegte a garanciális kötelezettségeit és 50 ezer dollár (14 millió forint) kártérítést követelt. Az Illinois állambeli DuPage megyei illetékes bíró elutasította a panaszt. A nő azonban újrafogalmazhatja azt, gondatlansággal vádolva a spermabankot.

Az anya sajtóértesülések szerint leszögezte, hogy nagyon szereti a lányát. Bírósági keresetének az az oka, hogy az intézmény hibája neki és partnernőjének stresszt és fájdalmat okozott, ráadásul orvosi költségeik is keletkeztek.

Mint elmondta, nem voltak arra felkészülve, hogy afroamerikai gyereket neveljenek. "Az is lehetséges, hogy a közösség, amelyben élünk, nem fogad el más etnikai származású gyereket" - fogalmazott a nő.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaküldték az iskolából a 14 éves lányt, mert túl szűk volt a nadrágja

Hazaküldték az iskolából a 14 éves lányt, mert túl szűk volt a nadrágja
A 14 éves lány édesanyja szerint az egyenruha nadrágja rosszul állt volna a gyerekén. Tovább olvasom